Jazzfestival Rhoon

Wanneer:
01/07/2017 @ 15:00 – 23:45
2017-07-01T15:00:00+02:00
2017-07-01T23:45:00+02:00
Waar:
Kasteel van Rhoon
Dorpsdijk 63
3161 KD Rhoon
Nederland
Kosten:
€ 15,-
Contact:
Commissie Jazzfestival
06-50241154
Jazzfestival Rhoon @ Kasteel van Rhoon | Rhoon | Zuid-Holland | Nederland

Zaterdag 1 juli op een prachtige locatie, met goedverzorgde catering en een fantastische line-up met o.a. De Raad van Toezicht, King of the World, Gare du Nord en Zitakula.

Het programma voor het Jazzfestival 2017 is rond! Op zaterdag 1 juli zijn liefhebbers van jazz- en bluesmuziek welkom op het grote veld achter het Kasteel van Rhoon. Om 15.00 uur trapt de eerst band af. Na het succesvolle en goed bezochte Jazzfestival van 2016 met bands als BRUUT! en Zuco 103 is het wederom gelukt een geweldige line-up neer te zetten. Meerdere van de optredende bands stonden eerder op het North Sea Jazz of staan daar dit jaar.
Het West End Combo start het festival – dat georganiseerd wordt door Stichting Kasteel van Rhoon – met hun relaxte jazzy sounds waarna De Raad van Toezicht de beuk erin gooit en de boel flink op stoom brengt. De muziek van de groep van 12 jonge muzikanten is stevig verankerd in de jazz, maar van een beetje funk, rock, hiphop en Latin ze zijn ook niet vies.

Hierna speelt bluesband King of the World, opgericht door gitarist en componist Erwin Java (Cuby & the Blizzards). Geïnspireerd door John Lee Hooker, BB King en Albert King eist King of the World haar plek op in de roots- en bluesscene. Dan staat het sfeervolle zeskoppige jazz ensemble Gare du Nord op de bühne met hun full energy uptempo show, met als stralend sexy middelpunt de van oorsprong Italiaanse zangeres Dorona Alberti. Als uitsmijter raast Zitakula langs de grenzen van het afrobeat-universum. Met lyrische blazers, beukende ritmes, de soulstem van zanger Joey Skeete Mcleed en drietalige zang van Sandy Miessi Bakomi mixen zij hypnotiserende grooves met keiharde James Brown-funk.
Tussen de optredende bands door kan het publiek blijven genieten van jazzmuziek want DJ Onno Palomatrakteert de aanwezigen op een zeer veelzijdige mix van dansbare sounds. Onno had jaren terug een eigen platenzaak in Rotterdam en is DJ vanaf de jaren 80. Hij draait geregeld bij Lantaren-Venster en stond al een paar keer op het North Sea Jazz.

Kaarten voor het Jazz festival zijn te koop bij Boek & Leeswinkel Het Witte Huys in Rhoon, online via deze link en -indien voorradig– op de dag zelf bij de entree. Kinderen t/m 17 jaar onder begeleiding hebben gratis toegang.