43e Jazzfestival Gorinchem

Wanneer:
17/04/2015 @ 21:00 – 19/04/2015 @ 18:00
2015-04-17T21:00:00+02:00
2015-04-19T18:00:00+02:00
Waar:
Centrum Gorinchem loopgebied
Grote Markt
4201 Gorinchem
Nederland
Kosten:
Gratis
Contact:
Thomas van Duijn
06 1900 8795

gorcumjazzGorinchem en de Regio heeft vele talenten, ook op het gebied van Jazz. Veel van deze nieuwe en jeugdige Jazztalenten laten u tijdens de 43e editie van het Gorcumse Jazzfestival genieten van de muziek en de unieke sfeer die bij dit festival hoort.

Tijdens dit fantastische muziekevenement kan iedere bezoeker weer luisteren, dansen en feesten op de muziek van aantrekkelijke bands tijdens de 40e “Up to the Pub” , de Jazz  Kroegentocht waar dit jaar maar liefst 16 kroegen aan mee doen. Deze kroegentocht is een uitgelezen mogelijkheid om te genieten van de verschillende stijlen en invloeden die de Jazz  rijk is. Juist vanwege deze variatie heeft het evenement een sterk verbindend karakter tussen jong en oud publiek. Naast met elkaar genieten, vind ik het als burgemeester bijzonder belangrijk dat wij ook voor elkaar zorgen, dat is niet voor niets het thema van het coalitieakkoord: ‘Verbindend, levendig, zorgzaam’.Ik hoop dan ook dat ik velen van u zaterdag ontmoet tijdens en na de officiële opening op het podium Grote Markt. Tijdens de “Gorcum Jazz Saturday” vindt u op de podia in het centrum diverse bands en looporkesten.  In het speciale onderdeel Jazz bij Youth – Burgstraat, laten bands hun toekomstig  jazztalent horen, zowel muzikaal als vocaal. Gala. Zondag bij de oekomenische Jazz & Gospeldienst in de Grote Kerk maakt u kennis met de oorspronkelijke Afrikaanse gospel door het unieke African Gospel Trio Misáto. Tijdens de speciale Jazz-koopzondag is er in de stad weer livejazz op twee podia en looporkesten!

Het Jazzfestivalthema “Gorcum Got Jazz Talent” belooft ook nu weer een sprankelend  programma met verrassend jeugdige talenten te worden. Jazzliefhebbers uit Gorinchem, regio en het land kunnen zich dus opmaken voor een weekend vol muzikale klanken. Graag wens ik u allen een fantastisch en vooral gezellig feest toe. Daarnaast bedank ik Stichting Jazzfestival Gorinchem voor de organisatie. Deze organisatie en haar vrijwillige medewerkers spannen zich ieder jaar weer met veel enthousiasme in om van dit swingende evenement een succes te maken. Het is ook geweldig dat er nu toch weer een aantal fondsen en bedrijven gevonden zijn om zich als sponsor in te zetten voor dit mooie festival.
Anton Barske

Burgemeester van Gorinchem