Agenda

De inschrijvingen voor een vermelding gaat binnenkort starten.


Dit het jaar 2020 zouden naar verwachting ongeveer 1115 festivals in Nederland met in totaal ruim 19,5 miljoen bezoekers, gaan plaatsvinden. Vergeleken met eerdere jaren zouden dat er aanzienlijk meer zijn. Helaas is het festivalseizoen 2020 en voor 2021 door Covid19 helemaal komen te vervallen. Hier willen we een overzicht bieden van festivals en evenementen die een programma aanbieden voor het aankomend seizoen 2022.
(Voor meer info over seizoen 2019 klik hier)

 

Festivaloverzicht (4)
U kunt de aangemelde festivals en/of evenementen rangschikken op agenda, per maand, per week.
Ook kunt u alle vermeldingen per categorie bekijken via de onderstaande knop Categorieën.

mei
25
wo
2016
Karavaan Festival @ Alkmaar
mei 25 @ 17:00 – jun 5 @ 23:00
Karavaan Festival @ Alkmaar | Alkmaar | Noord-Holland | Nederland

Karavaan Festival is hét podiumkunstenfestival in Noord-Holland-Noord. Locatietheater van nationaal gerenommeerde én jonge theatermakers op cultuurhistorische en bijzondere plekken in een maatschappelijke context.

Karavaan presenteert en ontwikkelt buitengewoon theater op locatie. Het hele jaar programma én van 25 mei t/m 5 juni 2016 hét podiumkunstenfestival van Noord-Holland: Karavaan Festival. 12 dagen locatietheater op wel heel bijzondere plekken. En een festivalhart in V&D Alkmaar met korte voorstellingen, straattheater, live muziek, gekke attracties, talkshows en theatrale expo’s. Het thema 2016 is Local<=>Global; hoe wij verbonden zijn met de rest van de wereld.

jun
11
za
2016
Rotterdamse Dakendagen @ Daken van Rotterdam
jun 11 @ 08:00 – jun 12 @ 20:00
Rotterdamse Dakendagen @ Daken van Rotterdam | Rotterdam | Zuid-Holland | Nederland

Op ruim 40 bekende en onbekende, openbare en privé daken ontdekten duizenden mensen vorig jaar hoe mooi de bovenkant van Rotterdam is. Voor hen, en voor iedereen die de eerste editie miste, is er goed nieuws! De Rotterdamse Dakendagen komen terug en wel van 10 tot en met 12 juni 2016. Reden genoeg dus om nog een keer het dak op te gaan.

jun
26
zo
2016
Mag Het Licht Aan Festival @ IJpromenade Amsterdam
jun 26 @ 12:00 – 22:00

Hét festival voor idealisten en wereldverbeteraars. Op 26 juni denken, doen en dagdromen over de duurzame mens. Met inspirerende filosofie, geestverruimende gesprekken, exposities, (h)eerlijk eten, meeslepend theater en vernieuwende muziek.

mhlaStel op het Mag Het Licht Aan Festival van 12:00 uur tot 22:00 uur je eigen programma samen.

Kijken, luisteren, beleven en genieten wisselen elkaar af.

Doe mee aan interessante workshops, ga lekker zitten in het publiek en bekijk een show of televisie-opname, maak een culinaire ontdekkingsreis of denk mee in een levendige brainstorm. In de drie zalen in het Tolhuistuingebouw vinden tegelijkertijd verschillende programmaonderdelen plaats en ook in de tuin is van alles te beleven.

jul
15
vr
2016
City of Dance Festival @ Oude Veerseweg
jul 15 @ 16:00 – jul 17 @ 23:00

city-of-dance-fotoCITY OF DANCE WORDT WEEKEND FESTIVAL MET CAMPING OP EEN NIEUWE LOCATIE!
City of Dance, het 2de beste dance festival van Nederland in de Festivalchart 2015, geeft festivalgangers een weekend vol muziek, kunst en creativiteit op een nieuwe en veel grotere locatie. Er zal meer tijd en ruimte zijn om te genieten van het gigantisch aanbod aan uiteenlopende muziekstijlen, shows, straattheater acts en andere activiteiten. Om de beleving compleet te maken, kunnen bezoekers ook overnachten op een camping naast het festivalterrein. City of Dance zal alles uit de kast trekken om op 15, 16 en 17 juli deze bijzondere stap te vieren.
NIEUWE LOCATIE MET CAMPING
Na een fantastische tijd met vele mooie herinneringen neemt City of Dance Festival afscheid van Hof van Tange. Het waren 15 prachtige jaren, maar het is tijd voor vernieuwing! Het festival verhuisd komend jaar naar een groter terrein aan de N57, aan de rand van Middelburg. Het is maar 10 minuten lopen vanaf het centrum, beter bereikbaar en het biedt meer gemak. Parkeren en kamperen naast elkaar, minder lopen en meer ruimte voor feest! De nieuwe locatie sluit met een relaxte, sfeervolle uitstraling perfect aan op het City of Dance Festival.

city-of-dance-foto2ALLE ELEKTRONISCHE MUZIEKGENRES VERTEGENWOORDIGD
Overweldigende stages, intieme danshoekjes en alles daar tussenin. Het muziekaanbod is dit jaar breder dan ooit; van energieke house tot obscure techno, van vrolijke feestmuziek tot beukende Hardstyle en van 90’s classics tot verrassende live-acts. Samen met partners als Slam FM, Members of Hardstyle, Beachboom, Drum & Bass in Your Face, We Are Techno, Go Dutch, Stuiterbeesten en Club 30 vult City of Dance Festival dit jaar twee dagen lang 9 podia. Het eerste deel van de line-up is al bekend gemaakt en vind je hier: www.cityofdancefestival.nl/line-up

VEEL AANDACHT VOOR KUNST EN CULTUUR
Trouwe fans weten dat City of Dance Festival al lang niet meer alleen om muziek draait. De laatste jaren is het kunst- en cultuurprogramma van het festival net zo belangrijk geworden. Helemaal los gaan in een caravan, slenteren langs de creatieve kraampjes om daarna een workshop te volgen. Straattheater, een vooruitstrevend culinair aanbod en samenwerkingen met gerenommeerde instituten en kunstenaars maken van het festival een culturele ontdekkingsreis.

OVER CITY OF DANCE FESTIVAL
City of Dance Festival is een van de het langstlopende elektronische muziekfestival ter wereld. Het festival, dat zich focust op muziek, cultuur, kunst, talent en duurzaamheid, brengt bezoekers naar inspirerende en verrassende werelden waarin alles mogelijk is.
Bekijk hier de officiële trailer: www.youtube.com/watch?v=LYDaBV53Gq8

Tijden:
Festivalterrein Oude Veerseweg:
Vrijdag 15 juli festivalcamping : 16.00 – 23.00
Zaterdag 16 juli: 14:00 – 00:00
Zondag 17 juli: 13:00 – 23:00
Zaterdag 16 juli programma City Center: 12.00 – 17.00
TICKETS
Tickets bestel je online via www.cityofdancefestival.nl of via de applicatiepagina “TICKETS” op www.facebook.com/cityofdancemiddelburg Ook verkrijgbaar bij alle Primera winkels in Nederland. Alle informatie m.b.t. de prijzen en soorten tickets: www.cityofdancefestival.nl/tickets/
Het programma van City Center zaterdag 16 juli is gratis.

jul
27
wo
2016
OpenUP Festival @ Kasteel de Berckt
jul 27 @ 10:00 – jul 31 @ 17:00

openup3Een creatief en vrijzinnig festival op Kasteel De Berckt in Baarlo, Limburg. Met een groot aanbod van activiteiten voor alle leeftijden. De deelnemers worden uitgenodigd voor een reis van 5 dagen met creativiteit, dans, muziek, workshops, theater, kunst, natuur, feest en verschillendevormen van samen zijn.

Dit alles alcohol/drugsvrij, met gezond/vegetarisch eten. Mogelijk gemaakt door de inzet van een groot aantal mensen: CoCreators, workshopgevers, creatievellingen en deelnemers.

Het festival gaat over verbinding. Verbinding voelen met jezelf, met de natuur en met elkaar. Zowel naar binnen (mediteren, zelfreflectie) als naar buiten (in de wereld zetten). Naast de gezamenlijke activiteiten en workshops kan je genieten van de natuur, vertoeven in stilte en veel plezier maken.

Thema 2016: A New Story

openup2Kinderen van 4 tot 18 jaar hebben hun eigen programma. Ook is er een kinderspeelplaats op het terrein.
Het is mogelijk in een kamer op het kasteel te overnachten, een tent te huren of te verblijven in je eigen campeerwagen . Hiervoor geldt een extra vergoeding. Kamperen met je eigen tent is gratis

okt
7
vr
2016
Festival Nederlandse Dansdagen @ Vrijthof
okt 7 @ 20:00 – okt 9 @ 21:00

Nederlandse Dansdagen2 Op 7, 8 en 9 oktober toont Festival de Nederlandse Dansdagen in één weekend de top van de Nederlandse dans in al haar verschijningsvormen. Van urban dance en avant-garde tot moderne dans en klassiek ballet.

Toonaangevende gezelschappen, zoals Het Nationale Ballet, Nederlands Dans Theater en Scapino Ballet Rotterdam en het beste van jong choreograferend Nederland presenteren spraakmakende voorstellingen.
Nederlandse Dansdagen3Op bijzondere locaties in de stad Maastricht programmeert Festival de Nederlandse Dansdagen premières, succesvoorstellingen, open studio’s, exposities en het jaarlijks terugkerende en onvergetelijke dansfeest. Deze editie is de unieke festivalproductie Distinguished Dreams #3 te bezoeken, waarin bekende singer-songwriters en aanstormend choreografisch talent het podium delen.
Ervaar de passie, het vakmanschap en de schoonheid van de Nederlandse dans. Bekijk het complete programma vanaf 18 augustus op www.nederlandsedansdagen.nl.
De kaartverkoop start op 25 augustus.

mei
19
vr
2017
Eindeloos Eiland Festival @ Landschapscamping Wilgenoord
mei 19 @ 17:00 – mei 21 @ 18:00
Eindeloos Eiland Festival @ Landschapscamping Wilgenoord | Wissenkerke | Zeeland | Nederland

Het driedaags Eindeloos Eiland Festival op 19, 20 en 21 mei belooft weer veel verrassingen voor jong en oud. Het festivalprogramma is verder verbreed en uitgebouwd. Bandjes uit het hele land willen op EEF spelen, de kaartverkoop loopt goed en op Landschapscamping Wilgenoord zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar.

Het festivalprogramma draait vooral om kleinschalige muzikale optredens van allerlei soort, kinderactiviteiten, buitenkunst, creatieve workshops, natuurbeleving, nieuwe ervaringen en onverwachte, spannende ontmoetingen.

Toevoegingen aan het programma zijn het BoekenBos met Gevleugelde Vertellingen door Mees, een BosBios met muziek en film, theatergroep Roerend Goed met Gras, workshops vliegers maken, landschapsschilderen, leren jodelen en nog veel meer. Het kinderprogramma krijgt een impuls door een kinderspeelplek, en optredens van onder andere Tijl Damen, Saraja en Lappie Lapstock.

EEF onderscheidt zich verder door bijzonder en jong talent in huis te halen van de Kunstbende, Podium-Z, Classic!Fever, Pop aan Zee en leerlingen van het Technasium. Op het programma staan Jan Rot en Marjolein Meijers, Carole King door Esther Groenenberg, Leonard Cohen Sessies, Broeder Dieleman, Thomas Zwijsen Trio, Ries de Vuijst & ‘t Gents Volk, Zapp4 Radiohead/Nirvana, Maria de Fatima met fado, Smutfish, Kawienbi, Pavadita strijkkwartet, Tiny Legs Tim en vele anderen.

jun
9
vr
2017
Reurpop Festival @ Reurpop Ruurlo
jun 9 @ 19:30 – jun 11 @ 21:00
Reurpop Festival @ Reurpop Ruurlo | Ruurlo | Gelderland | Nederland

Reurpop is een driedaags festival in Ruurlo (Achterhoek) voor jong & oud. Tijdens deze drie dagen staan Muziek, Spektakel & Theater centraal.

Dit jaar vindt het festival plaats  op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 juni 2017. Tijdens de oprichting in 2007 stelde de organisatie zich een aantal doelstellingen. Doelstellingen waar het festival aan moest voldoen. Deze doelstellingen waren: gezelligheid, diversiteit, saamhorigheid, originaliteit, laagdrempeligheid en kwaliteit. Tot op de dag van vandaag zijn dit nog steeds de belangrijkste doelstellingen. In het eerste jaar lag de focus voornamelijk op muziek. Tegenwoordig is daar theater en spektakel aan toegevoegd.

Dit jaar vieren wij ons lustrum met de tiende editie die plaats gaat vinden. Enkele bekende artiesten die het festival de afgelopen negen jaren hebben opgeluisterd zijn: Miss Montreal, Gerard Ekdom, Kensington en Jett Rebel. Ons festival wordt mogelijk gemaakt door ruim 350 vrijwilligers en ruim 150 sponsoren. Zonder deze vrijwilligers en sponsoren is het niet mogelijk om het Reurpopfestival te organiseren.

jun
10
za
2017
Flamenco Festival @ H Dunantplein
jun 10 @ 12:00 – jun 11 @ 16:00

Flamenco dans zang concert Gasten Sarini Nieto Moreno (dans) Manuel Espinosa (zang) Kambiz Afshari (gitaar) Choreograaf Heleen Workshops en concert

jul
26
wo
2017
OpenUP Festival 2017 @ Kasteel de Berckt
jul 26 @ 12:00 – jul 30 @ 15:00

Een creatief en vrijzinnig festival in de prachtige natuur van Limburg. Kasteel de Berckt in Baarlo is het decor voor een uniek festival voor jong en oud, met een groot aanbod van activiteiten. Kom ook en geniet vijf of tien dagen van inspirerende workshops, muziek, dans en samen zijn. Reis met ons mee en ervaar een festival dat harten opent en waar je nieuwe vriendschappen sluit. Je kunt genieten van vegetarische catering. En omdat we houden van natural high is het festival drank- en drugsvrij. CoCreatie vormt de rode draad in het OpenUP Festival. Ook jij kunt je bijdrage leveren als CoCreator (tien dagen) of als deelnemer (vijf dagen).

Je bent van harte welkom!

Als je voor 25 april boekt geniet je van een leuke vroegboekkorting! (269 ipv 349)

mei
26
za
2018
Ronde van Katendrecht 2018 @ Katendrecht, Rotterdam
mei 26 @ 10:00 – mei 27 @ 22:00
Ronde van Katendrecht 2018 @ Katendrecht, Rotterdam | Rotterdam | Zuid-Holland | Nederland

Het laatste weekend van mei viert Rotterdam het feest van de fiets met de Ronde van Katendrecht. Op zaterdag 26 en zondag 27 mei vormt de Kaap wederom het decor van een vrolijk Frans dorpsfeest, met een bonte verzameling van wielerprofs en -amateurs, fervent fietsers én cultuurminnende niet-fietsers.

La Fête de la Bicyclette
De Ronde van Katendrecht draait helemaal om de legendarische Nederlandse wielercultuur. Maar dat betekent zeker niet dat je ook een wielrenner moet zijn om van dit event te kunnen genieten. Naast de vele wielerwedstrijden op alle niveaus krijgen bezoekers een uitgebreid programma voorgeschoteld van fietsgerelateerde activiteiten, muziek, theater en culinaire kunsten. Dit betekent onder meer een fixed gear-koers, een dikke banden race en een wedstrijd slow biking voor kids. Ook maakt Michael Boogerd zijn rentree in een wedstrijd met wereldberoemde oud-beroepsrenners.

Wie de fiets liever helemaal links laat liggen kan hardlopen tijdens ‘De 10 van Katendrecht’, luisteren naar optredens van Thijs Boontjes Dans- en Showorkest, Rick de Leeuw en Wilfried de Jong of neerstrijken op een van de vele terrassen op het Deliplein. En ook in Verhalenhuis Belvédère en LantarenVenster zijn bijzondere randprogramma’s te beleven.

Vier het feest van de fiets op het gezelligste plein van Rotterdam – en wie weet drink je nog een biertje met Joop Zoetemelk of een andere Hollandse wielergrootheid.

jun
9
za
2018
eFFect Festival @ Vlijmen
jun 9 @ 13:00 – jun 10 @ 21:00
eFFect Festival @ Vlijmen | Vlijmen | Noord-Brabant | Nederland

eFFect Festival is een feestelijke manifestatie van duurzame, sociale en culturele initiatieven die mensen samen in het leven zetten. Een ‘SamenLevering’ zou je kunnen zeggen. Lokale talenten presenteren zich op intieme podia tussen verrassende artiesten van elders. Verankerd in een markt van eerlijke streekproducten en een makersdorp waar je als bezoeker actief aan de slag kunt gaan. Jongeren krijgen een volwaardig podium, mensen met een beperking spelen een rol in de organisatie en ook ouderen werken mee aan dit vanuit het hart betrokken festival. Mensen hebben de behoefte om zelf hun verantwoordelijkheid te kunnen nemen voor een betere samenleving. Daarom bouwen we een vrij platform om samen te leren, inspireren, creëren, ontdekken en vooral te doen. Het eFFect op de wereld van morgen. En dat is werkelijk een feestje!

Brabants Dialectenfestival @ Centrum Lieshout
jun 9 @ 20:00 – jun 10 @ 18:00

Dit wordt de dertiende editie van het tweejaarlijkse Brabantse dialectenfestival in Lieshout; dit jaar met als thema: “Vruuger waar alles bitter?!”
Op zaterdagavond 9 juni is in het Dorpshuis om 20.00 uur de avond van de verhalenwedstrijd: er wordt aandacht besteed aan de inzendingen van de schrijfwedstrijd: verhalen, gedichten, liedjes in een Brabants dialect. De genomineerden en winnaars worden bekend gemaakt en de dialectpenningen worden uitgereikt.
Dit onderdeel wordt omlijst met toneel, een activiteit en muziek, natuurlijk alles in dialect.
Op zondag 10 juni is het festival: op een 10-tal podia – verspreid over het centrum van het dorp – zullen een 30-tal artiesten en/of groepen hun repertoire ten gehore brengen. Ook hier is aandacht voor toneel in het dialect.
Het geheel is omlijst met gezellige terrassen en kramen voor een hapje en een drankje.
Zoals altijd is de toegang gratis.

jun
16
za
2018
Pagefestival @ Stadskanaal
jun 16 @ 13:00 – jun 17 @ 21:00

Pagefestival is een GRATIS breed cultureel festival voor jong en oud waar uiteenlopende stijlen van popmuziek aanwezig zijn alsmede (straat-)theater, beeldende kunst en poëzie, kinderactiviteiten en een markt tussen de foodtrucks.

jun
23
za
2018
Op De Tôffel @ Vierlingsbeek
jun 23 @ 15:00 – jun 25 @ 01:00

Op De Tôffel is een popfestival voor jong en oud! Dit gratis toegankelijke festival wordt dit jaar alweer voor de 26e keer georganiseerd.

Met 3 podia, straattheater voor alle leeftijden, foodtrucks en activiteiten voor kinderen is er voor ieder wat wils! Gelegen in het centrum van Vierlingsbeek. Gemakkelijk te bereiken met trein of pont. Kom je met de auto? Dan kun je gratis parkeren!

jul
7
za
2018
Field of Joy Festival @ Het Hulsbeek
jul 7 @ 13:30 – jul 8 @ 00:30

Zaterdag 7 juli 2018 verandert het Hulsbeek voor de vierde keer in het Fields of Joy Festival. Hét festival waarin al je zintuigen worden geprikkeld. Fields of Joy Festival staat daarom ook voor “good vibes, good food & good music”.

Laat je door ons verrassen met de betere bands, de tofste dj’s en andere nationale en internationale topacts. Je komt ze allemaal tegen op Fields of Joy!

Het festivalterrein is er eentje om in te lijsten, het Hulsbeek is een prachtige omgeving! Aan de rand van het water, kun je met je voeten in het zand genieten van alles wat er om je heen gebeurt. Tegelijkertijd hebben we het lekkerste eten en drinken voor je klaar staan. Zo smaakt de hele dag naar meer.

jul
22
zo
2018
Straattheaterfestival C’est la Vie @ Centrum Emmen
jul 22 @ 10:00 – 23:45

Het C’est la Vie festival is een straattheaterfestival, dat wordt aangevuld met een groots opgezette vlooienmarkt en braderie. ’s Avonds neemt de Horeca het stokje over met een gevarieerd muziekprogramma op verschillende buitenpodia.

Het festival begint om 10.00 uur met de markt/braderie, vanaf 13.00 barst het straattheater los. Allerlei verschillende vormen van straattheater door de straten van het centrum. Veel aandacht is er voor interactie met het publiek en activiteiten voor de kinderen. Na 17.00 uur kan men zich blijven vermaken met de diverse livebands.

 

 

aug
26
zo
2018
Brabantsedag @ Centrum Heeze
aug 26 @ 13:30 – 18:00

De Brabantsedag is het grootste culturele evenement over en van Brabant. Iedere laatste zondag van augustus trekken zestien imposante wagens door de straten van het dorp Heeze. Ruim tweeduizend Heezenaren laten hun fantastische creaties tot leven komen met muziek, theater en spel. Zondag 26 augustus bent u van harte welkom om in het centrum van Heeze het spektakel van de zomer te komen aanschouwen. Gedurende de dag vinden er verschillende activiteiten plaats en de optocht biedt ruim twee uur kijkplezier. Een écht dagje weg!

Alle activiteiten van de Brabantsedag vinden plaats in of nabij het centrum van Heeze, onder de rook van Eindhoven. Heeze is uitstekend bereikbaar via afrit 34 vanaf de A2 tussen Eindhoven en Maastricht en via afrit 34 vanaf de A67 tussen Eindhoven en Venlo. Heeze is eenvoudig bereikbaar met de trein. Het station is ca 10 minuten lopen vanaf het optochtparcours.

okt
4
do
2018
Afrovibes Festival – LAND @ Compagnietheater
okt 4 @ 19:00 – okt 15 @ 00:00

Diverse locaties:
Compagnietheater, Kloveniersburgwal 50, 1012 CX Amsterdam
Tolhuistuin, IJpromenade 2, 1031 KT Amsterdam,
De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam
Bijlmer Parktheater, Antom de Komplein 240, 1102 DR Amsterdam
Korzo Theater, Prinsestraat 42, 2513 CE Den Haag
Theater a/h Spui, Spui 187, 2511 BN Den Haag
Maaspodium, St. Jobsweg 3, 3024 EH Rotterdam
Stadsschouwburg Utrecht, Lucasbolwerk 24, 3512 J Utrecht

Afrovibes Festival brengt van 4 t/m 14 oktober 2018 voor de 15e keer jonge makers en gevestigd talent op theater, dans, muziek, spoken word en design uit Afrika naar Nederland. Het festival laat actuele en vernieuwende kunst zien uit grootstedelijke culturele hotspots in Afrika en verbindt dit met Nederlandse kunstenaars. Het festival brengt een divers programma in 4 steden met theater, dans en locatievoorstellingen, met nagesprekken, masterclasses, en afterparties.
Festivalthema is LAND. Wat is het perspectief van kunstenaars uit een grootstedelijk hedendaags Afrika op zoiets essentieels als het land dat we bewonen en de identiteit die we eraan ontlenen? Welke verhalen zitten er verborgen in het land en in zijn geschiedenis en wiens geschiedenis en verhalen vertellen we? Maar ook in Europa zijn vragen over land, de ecologische kwetsbaarheid ervan, het optrekken van grenzen, en identiteit die je ontleend aan het land belangrijke en actuele thema’s.

okt
19
vr
2018
De Betovering @ Den Haag
okt 19 @ 19:00 – okt 27 @ 23:45
De Betovering @ Den Haag | Den Haag | Zuid-Holland | Nederland

Festival De Betovering – Internationaal kunstfestival voor de jeugd

De Betovering is het jaarlijkse internationale kunstfestival voor de jeugd (2-12 jaar) dat zich afspeelt in Den Haag op bijna alle podia, in de musea en bibliotheken en op straat. Dit publieksfestival, met inmiddels ruim 500 voorstellingen en workshops, vindt plaats tijdens de herfstvakantie en duurt 9 dagen. Het festival laat kinderen in hun vrije tijd actief en receptief kennismaken met kwalitatief hoogwaardig en toegankelijk werk van kunstenaars en wil hiermee bijdragen aan de ontwikkeling van een zo breed mogelijk samengestelde groep kinderen. De Betovering staat aan het roer van een uniek samenwerkingsverband dat zo’n vijftig Haagse culturele organisaties, maatschappelijke instellingen en bedrijven bindt.

De nadruk ligt op de podiumkunsten. De voorstellingen worden geselecteerd uit het aanwezige aanbod. Het accent ligt daarbij op producties van professionele, landelijk gesubsidieerde theater- en dansgezelschappen voor de jeugd, veelal afkomstig uit Nederland en België. Ook worden voorstellingen uit andere landen naar Den Haag gehaald. We kijken voor onze programmering ook over de grens en halen altijd graag bijzondere internationale voorstellingen naar De Betovering.

Naast de voorstellingen presenteert het festival een uitgebreid workshopprogramma, enkele mini-voorstellingen, beeldende kunstobjecten en een straattheaterroute. De workshops, vaak op maat voor het festival gemaakt, zijn meestal inhoudelijk gekoppeld aan voorstellingen of begeleid museum- of galeriebezoek. Ze zorgen voor verdieping en reflectie.