Agenda

De inschrijvingen voor een vermelding gaat binnenkort starten.


Dit het jaar 2020 zouden naar verwachting ongeveer 1115 festivals in Nederland met in totaal ruim 19,5 miljoen bezoekers, gaan plaatsvinden. Vergeleken met eerdere jaren zouden dat er aanzienlijk meer zijn. Helaas is het festivalseizoen 2020 en voor 2021 door Covid19 helemaal komen te vervallen. Hier willen we een overzicht bieden van festivals en evenementen die een programma aanbieden voor het aankomend seizoen 2022.
(Voor meer info over seizoen 2019 klik hier)

 

Festivaloverzicht (4)
U kunt de aangemelde festivals en/of evenementen rangschikken op agenda, per maand, per week.
Ook kunt u alle vermeldingen per categorie bekijken via de onderstaande knop Categorieën.

jun
19
vr
2015
Healing Garden @ Ekemeder-strand
jun 19 @ 17:00 – jun 21 @ 21:00

HealingGarden1Overdag Healings, Yoga, Workshops en Sprekers. ‘S avonds DJs’ zoals Isis, Kareem Raihani, Tommy, Krien Jozeph, Arjuna Schiks (live), Charles Davos (live) en Holger Hecler (Berlin) e.v.a.

Met je blote voeten in het gras ontspannen tijdens een yoga,- of tai chi sessie, kennismaken met een klankschaalmassage of quantum touch in de open lucht, na afloop genieten van een heerlijk biologisch wijntje en daarna nog dansen op cosmic beats terwijl de zon langzaam ondergaat… Het kan allemaal op Healing Garden – Solstitium Aestivum. Ook voor kinderen is er genoeg te doen – van babymassage tot kinderyoga,- en meditatielessen en hutten bouwen – en zelfs de hond mag mee!

HealingGarden3Het Zonnewende weekend van 19-21 juni 2015 zal Healing Garden neerstrijken op het Erkemederstrand onder Zeewolde en deze prachtige locatie omtoveren in een tuin vol verassingen. Met een spa waarin je terecht kunt voor o.a. natuurlijke beauty,- en wellnessbehandelingen, massages en healings, yoga en meditatie in het gras, inspirerende lezingen en workshops en een divers muzikaal programma. Ook de inwendige mens wordt natuurlijk niet vergeten: de hele dag kun je genieten van de lekkerste verantwoorde hapjes en drankjes.

Tijdens deze derde editie staat de viering van de Zonnewende centraal. Speciaal voor deze gebeurtenis zal de Hemispheres Trance Orchestra onder leiding van Atmani Blok (bekend van het OPEN UP festival) een muziekstuk componeren dat op zondagmiddag, voorafgaand aan de zonnestilstand, ten gehore zal worden gebracht.

sep
4
vr
2015
Misty Fields Festival @ Natuurgebied De Groote Peel
sep 4 @ 18:00 – sep 6 @ 20:00
Misty Fields Festival @ Natuurgebied De Groote Peel | Heusden Gem Asten | Noord-Brabant | Nederland

Naast nieuwe muziek presenteert Misty Fields ook beeldende kunst, theater en documentaires. De sfeervolle, bosrijke festivallocatie en het uitgebreide aanbod aan eten & drinken (o.a. tapas, picknickweide, speciaalbieren en cocktails) maken de unieke festivalervaring compleet. Inmiddels bevestigde acts: The Ex, Solids, PAUW, T-99, Nouveau Vélo en meer! Kijk voor alle info op www.mistyfields.com

sep
10
do
2015
Mozart in Den Haag @ Den Haag Centrum
sep 10 @ 00:00 – sep 13 @ 23:45
Mozart in Den Haag @ Den Haag Centrum

In september 2015 is het precies 250 jaar geleden dat W.A. Mozart in Den Haag verbleef, samen met zijn vader Leopold en zus Nannerl. Dit gegeven is voor de stichting ‘Mozart in Den Haag’ aanleiding om een meerdaags, grootschalig evenement te organiseren met een zeer gevarieerd aanbod aan concerten, lezingen, workshops en masterclasses.

Het festival zal een weerspiegeling zijn van de veelzijdigheid die ook de werken van Mozart kenmerkte. Natuurlijk is er een prominente rol voor muziek. Professionele én amateurmusici zullen Mozart’s werken en die van zijn tijdgenoten vertolken. Van requiem tot strijkkwartetten, van missen tot pianowerken.

okt
3
za
2015
Dieren Film Festival @ Filmhuis Den Haag
okt 3 @ 11:00 – 22:00
Dieren Film Festival @ Filmhuis Den Haag | Den Haag | Zuid-Holland | Nederland

In het kader van Dierendag vindt de tweede editie plaats van het Dieren Film Festival: een filmfestival over dieren én mensen, voor jong en oud.
Naast films zijn er lezingen, een pop-up museum, activiteiten voor kinderen, een dierenboekenhoek en een heuse dierenkunstroute door Den Haag.

okt
4
zo
2015
Festival der Kunsten @ diverse woonkamers Bottendaal
okt 4 @ 12:00 – 18:00

festivalderkunsten2Het Festival der Kunsten viert haar eerste lustrum. Voor de vijfde maal zullen professionele kunstenaars en artiesten uit de wijk Bottendaal hun werk presenteren in Bottendaalse woonkamers. Dit keer met een kunst- en artiestenveiling na afloop.
Wie echte kunst wil zien in gewone en ongewone huiskamers kan dat op zondag 4 oktober in Bottendaal. Dit jaar zijn er maar liefst 31 kunstuitingen te zien door professionele kunstenaars en artiesten uit Bottendaal in 25 woonkamers van gastvrije medewijkbewoners.

Alle artiesten en kunstenaars zijn die dag bij hun werk aanwezig en vertellen graag over hun werk.
Er is een diversiteit aan kunst te zien: van beeldende kunst, grafisch werk , film en improvisatietheater, tot dans en fotografie. Ook is er een keur aan muziek te beluisteren in de verschillende woonkamers. Het Colourful City Koor laat weer van zich horen en voor het eerst klinkt er ook klassieke muziek in een van de woonkamers. Voor kinderen is er een dansactiviteit.

Passe-partout
Met een passe-partout kunnen alle locaties bezocht worden. Op vertoon van het passe-partout kan op die dag bij het Bakkerscafé Brood op de Plank en de Thieme Loods gebruik worden gemaakt van heerlijke drank en spijs aanbiedingen.

Veiling
Na afloop van het Festival is er een veiling waar niet alleen werken van de kunstenaars maar ook de deelnemende artiesten worden geveild! De veiling vindt plaats in de Thieme Loods en begint om 18.30 uur. De opbrengst van de veiling gaat naar het Hospice Bethlehem in Nijmegen.

Datum: zondag 4 oktober 2015

Locatie: diverse woonkamers Bottendaal, Nijmegen

Tijd: 12.00 uur – 18.00 uur

Veiling: Thieme Loods 18.30. Toegang veiling gratis.

Early Bird Passe-partouts à € 6 zijn te koop tot en met 26 september.
Vanaf 27 september kosten ze € 7,50. Kinderen t/m 8 jaar gratis.
Kaartverkoop vanaf 18 september en op de dag zelf bij Bakkerscafé ‘Brood op de Plank’ Castellastraat 29 en de Thieme Loods, Leemptstraat 34 te Nijmegen.
Facebook.com/festivalderkunstenoriginalpage

okt
24
za
2015
Sprookjes festival @ Meerdere locaties, o.a. Bezoekers-centrum Sonsbeek
okt 24 @ 12:00 – nov 1 @ 00:00

Sprookjesfestival9 dagen lang staat Arnhem in het teken van sprookjes. Met haar sierlijke parken, vorstelijke kastelen, klaterende beekjes, glooiende heuvels en sfeervolle plekjes is Arnhem de gedroomde locatie voor het Sprookjesfestival.

jun
26
zo
2016
Mag Het Licht Aan Festival @ IJpromenade Amsterdam
jun 26 @ 12:00 – 22:00

Hét festival voor idealisten en wereldverbeteraars. Op 26 juni denken, doen en dagdromen over de duurzame mens. Met inspirerende filosofie, geestverruimende gesprekken, exposities, (h)eerlijk eten, meeslepend theater en vernieuwende muziek.

mhlaStel op het Mag Het Licht Aan Festival van 12:00 uur tot 22:00 uur je eigen programma samen.

Kijken, luisteren, beleven en genieten wisselen elkaar af.

Doe mee aan interessante workshops, ga lekker zitten in het publiek en bekijk een show of televisie-opname, maak een culinaire ontdekkingsreis of denk mee in een levendige brainstorm. In de drie zalen in het Tolhuistuingebouw vinden tegelijkertijd verschillende programmaonderdelen plaats en ook in de tuin is van alles te beleven.

mei
19
vr
2017
Eindeloos Eiland Festival @ Landschapscamping Wilgenoord
mei 19 @ 17:00 – mei 21 @ 18:00
Eindeloos Eiland Festival @ Landschapscamping Wilgenoord | Wissenkerke | Zeeland | Nederland

Het driedaags Eindeloos Eiland Festival op 19, 20 en 21 mei belooft weer veel verrassingen voor jong en oud. Het festivalprogramma is verder verbreed en uitgebouwd. Bandjes uit het hele land willen op EEF spelen, de kaartverkoop loopt goed en op Landschapscamping Wilgenoord zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar.

Het festivalprogramma draait vooral om kleinschalige muzikale optredens van allerlei soort, kinderactiviteiten, buitenkunst, creatieve workshops, natuurbeleving, nieuwe ervaringen en onverwachte, spannende ontmoetingen.

Toevoegingen aan het programma zijn het BoekenBos met Gevleugelde Vertellingen door Mees, een BosBios met muziek en film, theatergroep Roerend Goed met Gras, workshops vliegers maken, landschapsschilderen, leren jodelen en nog veel meer. Het kinderprogramma krijgt een impuls door een kinderspeelplek, en optredens van onder andere Tijl Damen, Saraja en Lappie Lapstock.

EEF onderscheidt zich verder door bijzonder en jong talent in huis te halen van de Kunstbende, Podium-Z, Classic!Fever, Pop aan Zee en leerlingen van het Technasium. Op het programma staan Jan Rot en Marjolein Meijers, Carole King door Esther Groenenberg, Leonard Cohen Sessies, Broeder Dieleman, Thomas Zwijsen Trio, Ries de Vuijst & ‘t Gents Volk, Zapp4 Radiohead/Nirvana, Maria de Fatima met fado, Smutfish, Kawienbi, Pavadita strijkkwartet, Tiny Legs Tim en vele anderen.

okt
19
vr
2018
De Betovering @ Den Haag
okt 19 @ 19:00 – okt 27 @ 23:45
De Betovering @ Den Haag | Den Haag | Zuid-Holland | Nederland

Festival De Betovering – Internationaal kunstfestival voor de jeugd

De Betovering is het jaarlijkse internationale kunstfestival voor de jeugd (2-12 jaar) dat zich afspeelt in Den Haag op bijna alle podia, in de musea en bibliotheken en op straat. Dit publieksfestival, met inmiddels ruim 500 voorstellingen en workshops, vindt plaats tijdens de herfstvakantie en duurt 9 dagen. Het festival laat kinderen in hun vrije tijd actief en receptief kennismaken met kwalitatief hoogwaardig en toegankelijk werk van kunstenaars en wil hiermee bijdragen aan de ontwikkeling van een zo breed mogelijk samengestelde groep kinderen. De Betovering staat aan het roer van een uniek samenwerkingsverband dat zo’n vijftig Haagse culturele organisaties, maatschappelijke instellingen en bedrijven bindt.

De nadruk ligt op de podiumkunsten. De voorstellingen worden geselecteerd uit het aanwezige aanbod. Het accent ligt daarbij op producties van professionele, landelijk gesubsidieerde theater- en dansgezelschappen voor de jeugd, veelal afkomstig uit Nederland en België. Ook worden voorstellingen uit andere landen naar Den Haag gehaald. We kijken voor onze programmering ook over de grens en halen altijd graag bijzondere internationale voorstellingen naar De Betovering.

Naast de voorstellingen presenteert het festival een uitgebreid workshopprogramma, enkele mini-voorstellingen, beeldende kunstobjecten en een straattheaterroute. De workshops, vaak op maat voor het festival gemaakt, zijn meestal inhoudelijk gekoppeld aan voorstellingen of begeleid museum- of galeriebezoek. Ze zorgen voor verdieping en reflectie.