Agenda

Hier een overzicht van festivals en evenementen die een programma aanbieden voor het aankomend seizoen 2023/2024.

Festivaloverzicht (4)
U kunt de aangemelde festivals en/of evenementen rangschikken op agenda, per maand, per week.
Ook kunt u alle vermeldingen per categorie bekijken via de onderstaande knop Categorieën.

sep
8
vr
2023
Kornelis Kopje Cultuur @ centrum Steenwijk en Park Rams woerthe
sep 8 @ 20:30 – sep 10 @ 17:00
Kornelis Kopje Cultuur @ centrum Steenwijk en Park Rams woerthe

Steenwijk wordt het tweede weekend van september weer hét culturele hart van de regio. Kornelis Kopje Cultuur neemt je mee in de cultuur van de Kop van Overijssel en ver daarbuiten.
Het brengt Open Monumentendag en Straattheaterfestival samen en laat publiek van jong tot oud de cultuur beleven. De disciplines zijn (straat)theater, muziek, literatuur, cultureel erfgoed, circus, dans en beeldende kunst.

sep
15
vr
2023
Musica Sacra Maastricht @ Maastricht en omgeving
sep 15 – sep 17 hele dag
Musica Sacra Maastricht @ Maastricht en omgeving

In drie dagen ontdek je livemuziek uit alle tijdperken op bijzondere locaties in en om de historische binnenstad. Van strelende composities door Studium Chorale tot meesterwerken door het internationaal befaamde Dresdner Kammerchor, en van de grote klanken door philharmonie zuidnederland tot het rijke muzikale spectrum van Göksel Yılmaz.
Maar er is meer. Zo kun je ook terecht voor intrigerende documentaires in Lumière, expressieve expo’s op het gebied van beeldende kunst en fotografie, en inspirerende lezingen in festivalhart Theater aan het Vrijthof.
Nieuw dit jaar is de popmuziek, met metalband Amenra in de Sint JansKerk en een wandelend diner in Château Neercanne met muzikale omlijsting van Tim Knol en een recital van cellist Arne Deforce. Koop nu je tickets en ervaar het van 15 t/m 17 september!

sep
23
za
2023
Scleroderma Framed Beer Festival 2023 @ Asterdhoeve
sep 23 @ 14:00 – sep 24 @ 23:00
Scleroderma Framed Beer Festival 2023 @ Asterdhoeve

Een leuk festival voor jong en oud met live-muziek, bier proeverij, outdoor activiteiten en leuke dingen voor de kleintjes.
De complete opbrengst gaat naar Stichting Scleroderma Framed dat zich al jaren inzet voor de ziekte sclerodermie.
Voor meer informatie: www.sclerodermaframed.nl

sep
29
vr
2023
Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen @ regio Terneuzen
sep 29 @ 20:00 – okt 21 @ 22:00
Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen @ regio Terneuzen
Het Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen creëert jaarlijks haar concertzalen achter de dijken op bijzondere of verrassende locaties in het landje apart, gesitueerd in de periferie met Vlaanderen.
Het Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen rangschikt zich al vele jaren met trots tussen de bekende klassieke muziekevenementen in West-Europa en geniet een grote reputatie in binnen- en buitenland.
Tevens is het festival van vaste waarde op de Zeeuwse Cultuur agenda en versterkt zo de grensoverschrijdende verbondenheid tussen maatschappelijk leven, overheid en het bedrijvenpodium.
Klik op de knop ‘welkom’ en…
Kom dit jaar gewoon eens ontdekken hoe modern klassiek kan zijn.
U bent van harte welkom!
okt
4
wo
2023
Afrovibes Festival 2023: @ Amsterdam, Rotterdam en Utrecht
okt 4 – okt 15 hele dag
Afrovibes Festival 2023: @ Amsterdam, Rotterdam en Utrecht

Afrovibes Festival viert dit jaar haar 20ste editie en brengt van 4 tot en met 15 oktober werk van jonge pioniers en gevestigd talent op het gebied van theater, dans, muziek en spoken word uit zowel het (Oost) Afrikaanse continent als de Afrikaanse diaspora in Europa naar Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Deze editie presenteert Afrovibes een programma rondom het thema Liquid Traces | Vloeibare Sporen met voorstellingen uit onder andere Rwanda, Mozambique en Algerije. Tijdens het festival beleven maar liefst acht voorstellingen hun (Nederlandse) première!

okt
13
vr
2023
Festival Circolo @ Spoorpark Tilburg
okt 13 @ 16:00 – okt 22 @ 21:00
Festival Circolo @ Spoorpark Tilburg

Ben jij klaar voor het grootste circusfestival van Nederland? Van 13 tot en met 22 oktober 2023 neemt het aantal open monden, gesperde ogen en samengeknepen billen in hartje Tilburg drastisch toe. Het grootste circusfestival van Nederland strijkt dan neer in Spoorpark Tilburg voor tien dagen eigentijds circus van topkwaliteit.

nov
1
wo
2023
November Music @ Diverse locaties in 's-Hertogenbosch
nov 1 @ 20:30 – nov 12 @ 22:00
November Music @ Diverse locaties in 's-Hertogenbosch

12 daags festival voor nieuwe muziek in alle genres

dec
24
zo
2023
Voorbeeldvermelding @ Rosmalen
dec 24 2023 – jan 1 2024 hele dag

Dit is een faketekst. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst. Deze wordt later vervangen door de uiteindelijke tekst, die nu nog niet bekend is. De faketekst is dus een tekst die eigenlijk nergens over gaat. Het grappige is, dat mensen deze toch vaak lezen. Zelfs als men weet dat het om een faketekst gaat, lezen ze toch door.

Faketekst of Lorem ipsum (afgekort: lipsum) is de benaming van een tekst die vaak door drukkers, zetters, grafisch ontwerpers als webdesigners en dergelijken gebruikt wordt om te kijken hoe een tekst of lettertype eruit ziet, bijvoorbeeld in letterproeven, op een webpagina of op een kaft van een boek. Het wordt ook wel dummytekst genoemd.Lees meer. De standaardversie van het Lorem ipsum stamt uit circa 1500 en begint als volgt: Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Op deze tekst bestaan echter talloze varianten, die alleen de eerste zinsnede (Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit) steeds gemeen hebben. Zo is bijvoorbeeld ook de volgende tekst in omloop:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus libero leo, pellentesque ornare, adipiscing vitae, rhoncus commodo, nulla. Fusce quis ipsum. Nulla neque massa, feugiat sed, commodo in, adipiscing ut, est. In fermentum mattis ligula. Nulla ipsum. Vestibulum condimentum condimentum augue. Nunc purus risus, volutpat sagittis, lobortis at, dignissim sed, sapien. Fusce porttitor iaculis ante. Curabitur eu arcu. Morbi quam purus, tempor eget, ullamcorper feugiat, commodo ullamcorper, neque.

De teksten zijn een vorm van pseudo-Latijn: ze lijken op het eerste gezicht origineel Latijn te zijn, maar hebben in werkelijkheid volstrekt geen betekenis. De tekst staat vol met spelfouten en verbasteringen. Dat is ook de reden waarom de teksten gebruikt worden door drukkers en zetters: bij een leesbare tekst zou de lezer afgeleid worden door de inhoud, terwijl het alleen om de vormgeving gaat. Bovendien heeft het Lorem ipsum een redelijk normale afwisseling van de verschillende letters en korte en lange woorden, waardoor het beter bruikbaar is dan bijvoorbeeld Dit is een voorbeeldtekst. Dit is een voorbeeldtekst. Dit is een voorbeeldtekst, ….
(Bron: wikipedia.nl)

mrt
13
wo
2024
Roze Filmdagen 2024 @ Het Ketelhuis
mrt 13 @ 19:00 – mrt 24 @ 23:00
Roze Filmdagen 2024 @ Het Ketelhuis

Zet ‘m in je agenda: tussen woensdag 13 en zondag 24 maart vindt de 27e editie van Roze Filmdagen in Het Ketelhuis in Amsterdam plaats. Het belooft weer een heerlijke en diverse editie te worden, save the date dus!

apr
4
do
2024
Amsterdam Coffee Festival @ Westergas
apr 4 @ 10:00 – apr 6 @ 18:00
Amsterdam Coffee Festival @ Westergas

Koffie is zo veel meer dan alleen een drankje. Het is het centrum van een levendige, creatieve lifestyle met een unieke sfeer die wordt gevormd door de mensen die er zo gepassioneerd over zijn.

In 2012 geleden organiseerden we voor het eerst The London Coffee Festival – een evenement dat dit jaar bijna 30,500 coffee lovers bijeen bracht om de fantastische koffiecultuur in het zonnetje te zetten. Drie jaar later – na een inspiratievolle editie in Londen in combinatie met de hoeveelheid Nederlandse enthousiastelingen – was The Amsterdam Coffee Festival geboren.

Duizenden coffee lovers kwamen naar het event en stonden te popelen om de nieuwste trends te ontdekken, kennis met elkaar te delen, en natuurlijk een tof feestje te bouwen.

Met de toegang tot het festival kun je onder andere overal koffiedrinken, meedoen aan proeverijen en workshops, muziek luisteren, culinaire ideeën opdoen, kennismaken met barista’s en genieten van street food.

Wat wil je nog meer? See you there!

jul
12
vr
2024
NN North Sea Jazz 2024 @ Rotterdam Ahoy
jul 12 @ 21:37 – jul 14 @ 22:37
NN North Sea Jazz 2024 @ Rotterdam Ahoy
Info over NN North Sea Jazz Festival
North Sea Jazz est. 1976, is the place where the past, present and future of jazz can be enjoyed within three days. The multitude of musical styles being played ensures everybody finding something to their taste.