Agenda

Hier een overzicht van festivals en evenementen die een programma aanbieden voor het aankomend seizoen 2023/2024.

Festivaloverzicht (4)
U kunt de aangemelde festivals en/of evenementen rangschikken op agenda, per maand, per week.
Ook kunt u alle vermeldingen per categorie bekijken via de onderstaande knop Categorieën.

sep
8
vr
2023
Kornelis Kopje Cultuur @ centrum Steenwijk en Park Rams woerthe
sep 8 @ 20:30 – sep 10 @ 17:00
Kornelis Kopje Cultuur @ centrum Steenwijk en Park Rams woerthe

Steenwijk wordt het tweede weekend van september weer hét culturele hart van de regio. Kornelis Kopje Cultuur neemt je mee in de cultuur van de Kop van Overijssel en ver daarbuiten.
Het brengt Open Monumentendag en Straattheaterfestival samen en laat publiek van jong tot oud de cultuur beleven. De disciplines zijn (straat)theater, muziek, literatuur, cultureel erfgoed, circus, dans en beeldende kunst.

sep
15
vr
2023
Musica Sacra Maastricht @ Maastricht en omgeving
sep 15 – sep 17 hele dag
Musica Sacra Maastricht @ Maastricht en omgeving

In drie dagen ontdek je livemuziek uit alle tijdperken op bijzondere locaties in en om de historische binnenstad. Van strelende composities door Studium Chorale tot meesterwerken door het internationaal befaamde Dresdner Kammerchor, en van de grote klanken door philharmonie zuidnederland tot het rijke muzikale spectrum van Göksel Yılmaz.
Maar er is meer. Zo kun je ook terecht voor intrigerende documentaires in Lumière, expressieve expo’s op het gebied van beeldende kunst en fotografie, en inspirerende lezingen in festivalhart Theater aan het Vrijthof.
Nieuw dit jaar is de popmuziek, met metalband Amenra in de Sint JansKerk en een wandelend diner in Château Neercanne met muzikale omlijsting van Tim Knol en een recital van cellist Arne Deforce. Koop nu je tickets en ervaar het van 15 t/m 17 september!

sep
23
za
2023
Scleroderma Framed Beer Festival 2023 @ Asterdhoeve
sep 23 @ 14:00 – sep 24 @ 23:00
Scleroderma Framed Beer Festival 2023 @ Asterdhoeve

Een leuk festival voor jong en oud met live-muziek, bier proeverij, outdoor activiteiten en leuke dingen voor de kleintjes.
De complete opbrengst gaat naar Stichting Scleroderma Framed dat zich al jaren inzet voor de ziekte sclerodermie.
Voor meer informatie: www.sclerodermaframed.nl

sep
29
vr
2023
Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen @ regio Terneuzen
sep 29 @ 20:00 – okt 21 @ 22:00
Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen @ regio Terneuzen
Het Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen creëert jaarlijks haar concertzalen achter de dijken op bijzondere of verrassende locaties in het landje apart, gesitueerd in de periferie met Vlaanderen.
Het Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen rangschikt zich al vele jaren met trots tussen de bekende klassieke muziekevenementen in West-Europa en geniet een grote reputatie in binnen- en buitenland.
Tevens is het festival van vaste waarde op de Zeeuwse Cultuur agenda en versterkt zo de grensoverschrijdende verbondenheid tussen maatschappelijk leven, overheid en het bedrijvenpodium.
Klik op de knop ‘welkom’ en…
Kom dit jaar gewoon eens ontdekken hoe modern klassiek kan zijn.
U bent van harte welkom!
okt
4
wo
2023
Afrovibes Festival 2023: @ Amsterdam, Rotterdam en Utrecht
okt 4 – okt 15 hele dag
Afrovibes Festival 2023: @ Amsterdam, Rotterdam en Utrecht

Afrovibes Festival viert dit jaar haar 20ste editie en brengt van 4 tot en met 15 oktober werk van jonge pioniers en gevestigd talent op het gebied van theater, dans, muziek en spoken word uit zowel het (Oost) Afrikaanse continent als de Afrikaanse diaspora in Europa naar Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Deze editie presenteert Afrovibes een programma rondom het thema Liquid Traces | Vloeibare Sporen met voorstellingen uit onder andere Rwanda, Mozambique en Algerije. Tijdens het festival beleven maar liefst acht voorstellingen hun (Nederlandse) première!

okt
13
vr
2023
Festival Circolo @ Spoorpark Tilburg
okt 13 @ 16:00 – okt 22 @ 21:00
Festival Circolo @ Spoorpark Tilburg

Ben jij klaar voor het grootste circusfestival van Nederland? Van 13 tot en met 22 oktober 2023 neemt het aantal open monden, gesperde ogen en samengeknepen billen in hartje Tilburg drastisch toe. Het grootste circusfestival van Nederland strijkt dan neer in Spoorpark Tilburg voor tien dagen eigentijds circus van topkwaliteit.

nov
1
wo
2023
November Music @ Diverse locaties in 's-Hertogenbosch
nov 1 @ 20:30 – nov 12 @ 22:00
November Music @ Diverse locaties in 's-Hertogenbosch

12 daags festival voor nieuwe muziek in alle genres